Koncert povodom 60. obljetnice SKUD-a Ivan Goran Kovačić

Goranovci proslavili 60 godina postojanja

svi_zajedno1

Nezaboravan koncert održao se sinoć u prepunoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Studentsko kulturno- umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić proslavilo je u velikom stilu 60. obljetnicu svog postojanja. Na koncertu su uz pratnju simfonijskog orkestra HRT-a nastupili akademski zbor, akademski harmonikaški orkestar, folklorni ansambl, muški vokalni ansambl i mnogi drugi. Najveće iznenađenje koncerta bili su Josipa Lisac, Arsen Dedić i Ivana Kindl, koji su svojim gostovanjem počastili mnogobrojnu i toplu publiku. Na zahtjev zagrijane publike, zbor je skupa s Arsenom Dedićem izveo bis s pjesmom “Goranovci”.

Studentsko kulturno–umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” osnovano je 1948. godine, a sastoji se od raznih sekcija. Tako među Goranovce spada akademski zbor, folklorni ansambl, muški vokalni ansambl, akademski harmonikaški orkestar, Studentsko kazalište i Grupa za međunarodni folklor. U 60 godina djelovanja, društvo je neprestano širilo svoju djelatnost, stvarano nove sekcije i primalo nove članove. Zanimljiva je činjenica da su Goranovci u svojim turnejama obišli skoro cijelu svijet. Posjetili su skoro cijelu Europu, Kinu, Koreju, SAD i mnoge druge zemlje.

Svoje znanje i vještine pokazali su sinoć na dvosatnom koncertu, koji je bio humanitarne prirode. Naime, sav novac prikupljen od ulaznica bit će uplaćen zakladi Ana Rukavina. Pokrovitelj koncerta bilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a medijski ga je popratio Večernji list.

Oduševljena publika je nakon koncerta imala priliku prisustvovati domjenku na kojem je svirala grupa Soul fingers. U odličnoj atmosferi, Soul fingersi zabavljali su prisutne do kasnih noćnih sati.

sf

Ako ste bili na koncertu sigurno ste se još jednom uvjerili kako je glazba zvonka radost, a ako niste, snimku koncerta možete pratiti iduće subote u večernjim satima na 1. programu HRT-a.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: